Publicerad: söndag, 17 juni, 2018 - 16:17Uppdaterad: tisdag, 19 juni, 2018 - 13:10
  • Vinnaren på herrsidan Bengt-Olof Lindgren. Foto: Arkivbild

Åländsk trio segrade herrklassen i skeet

I helgen var det Alandia Grand Prix skeet på Åland. Ålands Sportskytteförening höll i tävlingarna som var i Bredmo. Finalerna var på söndag och i herrarnas A-klass var det tre ålänningar på toppen

I herrarnas A-klass var det sex stycken skyttar som gick till final som hölls i Olympisk stil, alltså poängen nollställdes inför finalen. Bengt-Olof Lindgren från Åland kom till final som andra bästa skytt men gick ur den som segrare. Ålänningarna dominerade överlag i herrarnas A-klass final och de tog hem de tre första placeringarna. På andra plats kom Lars Helsing och trea blev Markus Påvals.

- Det är såklart kul att gå segrande, det var lite surprise surprise men kul, säger Bengt-Olof Lindgren om vinsten.

Att det var tre ålänningar som vann på herrsidan tycker inte Lindgren att är så märkvärdigt, han säger att det enbart är resultatmässigt i skytte och att det bara blev så den här gången.

I dam- och juniorklassen var det svensk seger. Therese Lundqvist, svensk landslagsskytt, vann damklassen och Mark Binnermark vann juniorklassen. Även Binnermark hör till det svenska landslaget.