Publicerad: torsdag, 14 januari, 2021 - 06:12Uppdaterad: torsdag, 14 januari, 2021 - 09:12
  • Jerry Danielsson med nr 35 och Matti Janlöv redo för start. Foto: Owe Sjöblom.

30 deltagare i första skidtävlingen

30 skidåkare kom till banan i Jomala i går kväll för att vara med i vinterns första tävling.

För att inte alla skulle vara på plats samtidigt var det olika starttider för olika klasserna.

Herrarna skidade 5 kilometer och Jerry Danielsson var snabbast med tiden 14.42. Redan på det första varvet av de 15 som skidades hade han skaffat sig en lucka till de övriga åkarna. Lennart Holmström blev tvåa cirka 45 sekunder efter segraren och Marcus Englund kom trea ytterligare 15 sekunder senare. Totalt deltog nio herrar i loppet. I damklassen var det bara en deltagare som skidade 3,5 kilometer och således vann Ronja Eklund klassen.