• Bland personrekorden fanns Emil Thölix som sprang 100 meter på 10,99 sekunder, vilket gör honom till den tredje ålänningen att springa sträckan på under 11 sekunder. Foto: IF Åland.
Publicerad: måndag, 9 juli, 2018 - 10:32, uppdaterad: måndag, 9 juli, 2018 - 10:33

12 medaljer för IF Åland

Friidrott. IF Åland fick med sig 12 medaljer från SFI-mästerskapen i Jakobstad i helgen.

Guld tog Hanna Wiss i längd för damer och Celina Holmberg i längd i klassen F15. Utöver det blev det sex silver och fyra brons.

- Det kändes riktigt bra. Vi hade en större trupp än på länge med oss till SFI. Och tolv medaljer är ju mycket, säger Christian Jansson som är tränare och ordförande för Ålands Idrottsdistrikts friidrottsutskott.

Några gjorde också personrekord. Bland annat sprang Emil Thölix 100 meter på 10,99 sekunder och är därmed den tredje ålänningen att springa sträckan på under 11 sekunder. Tjejerna som sprang 4x100 meter i klassen F15 slog det gamla IF Åland rekordet från år 1990 då de kom i mål på 51,56 sekunder.

Christian Jansson säger att det går speciellt bra för tjejerna i 15-årsklassen. Pojkar hade man desto färre med sig till tävlingen och Jansson säger att det efter 15-årsklassen är rätt klent med deltagare, inte bara på Åland utan också på andra ställen.

Fler Sport

IFK möter Lahti i cupen

Tränaren Peter Lundberg intervjuas:
IFK Mariehamn lottades att möta FC Lahti i kvartsfinalen i finländska cupen och det är IFK som har hemmamatch och den ska spelas den 30 eller 31 mars.

JIK föll mot Uppsala

Volleyboll: Jomala IK:s herrar föll hemma mot serieledarna Uppsala med 0 - 3 (17-25, 22-25, 24-26) under söndagen.

Louise Alm vann vintercupen

Orientering: Under söndagen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i vintercupen i orientering i Finström. Louise Alm blev slagen av Frans Erlandsson med en sekund, men tog ändå hem den totala cupsegern.

MLK föll i division 1-kval

Tennis: MLK:s tennisherrar förlorade söndagens kvalmatch till division 1 mot SVS, Savonlinnan Verkkopalluseura med 1-3 i matcher.

Sent inhopp för Engman

Fotboll: Adelina Engman fick nöja sig med ett sent inhopp i Chelseas segermatch borta mot Durham i damernas FA-cup.

Alandia sailing team sjua i Monaco

Segling: Alandia Sailing team tävlade i helgen i den femte deltävlingen av Monaco Sportboat Winter Series där laget slutade sjua i deltävlingen av 44 tävlande lag.

Åländskt silver och guld i SFSM

Skytte: SFS-mästerskapen i rörliga mål 10 meter sköts i Kokonhallen i Borgå i helgen där det blev åländskt guldjubel.

Våsc vände underläge till seger

Innebandy: Våsc vann lördagens hemmamatch mot Enköpings IBK U med 3-2. Våsc som ligger på fjärdeplats i division 4 har dock meddelat att man avstår både kval och uppflyttning.

IFK-mästerskap i 100-årings regi

Bowling: Bowlingsektionen inom 100 årsjubilerande IFK Mariehamn ordnade i helgen IFK-mästerskap med gästande deltagare från Åbo IFK, Vasa IFK och Helsingfors IFK.