Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 oktober, 2024 - 05:56Uppdaterad: tisdag, 1 oktober, 2024 - 10:59

Zetterman om ax-domänen: Viktigt för självstyrelsen

Ax-domänen är bra för självstyrelsen och landskapsregeringen får in få rapporter om problem. Frågan är aktuell efter förra veckan då  Ålcom-kunder hade problem att logga in på Nordeas nätbank. 

– Ax-domänen inte det enda problemet. Vi har ett självstyre som vi alla värnar om och till det kommer vissa specialförhållanden som vi möter i nästan alla våra olika områden, säger civilminister Ingrid Zetterman (Lib). 

Hon hoppas att landskapsregeringen ska få mer kännedom kring de olika problemen som landskod och ax-domän skapar men menar att ansvaret finns hos de olika tjänsteleverantörerna.  

Ålcoms vd Tom Bengtsson menar att det skulle vara lättare om Åland skulle höra till rikets domän .fi. Men Ingrid Zetterman delar inte den uppfattningen. 

– Jag delar inte den uppfattningen men det står dem fritt att ha den, säger hon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »