Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 september, 2024 - 14:13Uppdaterad: torsdag, 26 september, 2024 - 15:01

Efter Nordeas nätstrul: Ålcoms vd kritisk till ax-domänen

När Nordea utsattes för DDos-attacker under den senaste helgen stängdes ax-domänen ute från bankens system och det var orsaken till att många kunder inte kunde logga in på nätbanken. 

– Nordea har varit tydliga med att detta har varit deras problem, men vi jobbade jättehårt tillsammans med banken för att lösa problemen, säger Tom Bengtsson, vd för Ålcom. 

Det här är inte första gången som ax-domänen ställer till det för Ålcoms kunder, det är ett återkommande problem som Ålcom lägger ner mycket tid på. 
– Valet att skapa en egen landskod för Åland har en otroligt negativ inverkan för Ålcom och våra kunder, säger Tom Bengtsson, som har förståelse för att man ur självstyrelsens synpunkt vill ha en egen landskod, men ur Ålcoms vinkel skulle det vara lättare om Åland skulle höra till rikets domän .fi. 

Ålands Radio har sökt landskapet för en kommentar om problemen som finns runt ax-domänen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »