Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 maj, 2024 - 09:57Uppdaterad: fredag, 24 maj, 2024 - 13:23

Sumi Åland ansöker om att bli producentsammanslutning

Nu har Sumi Åland Ab lämnat in en formell ansökan om att få bli en producentsammanslutning och därmed ta över producentansvaret på Åland.

Sedan Proans lades ner har Åland saknat lösning för förpackningsansvaret och landskapsregeringen har satt sista juni i år som deadline för att få en lösning på plats. Sedan ett par månader har producenterna genom Ålands näringsliv arbetat på en lösning tillsammans med finländska Sumi Oy som nu ser ut att gå i lås. 

– Nu är vi i gång, vi har kommit överens om att de inte behöver lämna in allting på en gång så att vi ska kunna börja behandla ansökan redan nu, säger Gunnar Westling, miljöingenjör vid landskapsregeringen. 

Sumi Åland kommer att komplettera ansökan vidare under månaden och landskapsregeringen hoppas kunna ta ett beslut i tid inom den satta tidsfristen när ansökan är fullständig. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »