Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 november, 2020 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 12 november, 2020 - 22:00
  • Näringsminister Fredrik Karlström. Foto Nina Smeds

Småföretagare kan få Ams-stöd även nästa år

Småföretagare ska ha möjlighet att vara inskrivna vid Ams ända till sista juni och lyfta stöd under den tiden.

Det är något som landskapsregeringen arbetar för att få igenom i finsk lagstiftning. Det sade näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) i lagtingsdebatten om budget 2021 i går.

-Om finska regeringen väljer att gå någon annan väg har vi möjlighet att komma med egen lagstiftning som gör det här möjligt, sade han.

Ingrid Zetterman (Lib) ville veta vem som ska betala och fick svaret att det går från åländska pengar genom Ams. Stödet motsvarar 2,5 till 3 miljoner euro. Stephan Toivonen (ÅLD) frågade hur det är med de småföretagare som lägger ner sitt företag. Fredrik Karlström sade att företagaren då kan gå direkt till ett annat företag, utan karenstid. 150 företag har anmält intresse för att använda stödet som ersätter 75 procent av lönen för en ny personal.

-Då handlar det inte om att fylla ut en tjänst som ändå måste fyllas ut i företaget, utan om något extra, sade Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »