Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 27 februari, 2022 - 22:00Uppdaterad: söndag, 27 februari, 2022 - 22:00

(S) efterlyser politiska visioner

I två år har lagtinget väntat på den omställningsbudget landskapsregeringen utlovat. Det säger socialdemokraten Camilla Gunell i Ålands radios partiledarintervju.

- Vi har fortfarande inte fått dokumentet som ska lägga ut färdriktningen för den här regeringens politik, säger hon.

Camilla Gunell tycker att lantrådet Veronica Thörnroos (C )varit osynlig i debatten och i lagtinget, där lantrådet borde lyfta fram regeringens politik.
- Och vad ska man lyfta fram? Det finns inget att lyfta, säger hon.

Camilla Gunell berömmer hållbarhetsarbetet, men saknar visioner om kommunerna. Hon ser inte heller en lösning för skärgårdstrafiken inom en snar framtid. Som partiledare tänker hon inte förespråka en politik som leder till nya trafikbyggnationer i skärgårdenutan hellre nya färjor som framdrivs med förnybara energikällor. Man väljer att inte delta i den politiska kommittén som ska se på en tunnellösning.

- Vi ser att det är ett fullkomligt slöseri med tid och pengar att fundera på en tunnel, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »