Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 13 februari, 2022 - 22:00Uppdaterad: måndag, 14 februari, 2022 - 06:17
  • Föglös kommunvapen. Arkivbbild Johan Ågren.

”Respektlöst att dra ut på kortruttsfrågan”

-Det är respektlöst mot skattebetalarna som bekostar utredningarna, men speciellt mot skärgårdsborna, som har förhoppningar på en lösning för frågan om trafiken till och från Föglö.

Det säger Moderat samlings partiordförande Wille Valve i Ålands radios partiledarintervju, om det utdragna arbetet med att hitta en trafiklösning. Han menar att den kommitté, som nu utreder vad en Föglötunnel skulle innebära, är av central betydelse.

- Kommer vi att bygga framtidens skärgårdstrafik på det här betänkandet, eller blir det mer ett intressant inlägg?, undrar han.

Wille Valve anser att det behövs politiskt mod att fatta ett beslut.

- Att bara fortsätta vända papper mandatperiod efter mandatperiod och ta en tredje tunnelutredning och en fjärde kortruttsutredning är respektlöst, säger han.

I tunnelkommittén är inte oppositionspartiet Socialdemokraterna med. Det är en svaghet att den inte är parlamentarisk, menar Wille Valve.

- Därför behövs en skild parlamentarisk kommitté om hela skärgårdstrafiken, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »