Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 mars, 2021 - 17:18Uppdaterad: torsdag, 4 mars, 2021 - 17:47

Rekommendation om onödiga butiksbesök försvårar för företagare

Landskapsregeringens rekommendationer om att inte besöka butiker i onödan sätter många mindre företagare i en svår sits.

Ålands näringslivs vd Jan-Erik Rask menar att någon form av stöd till de verksamheter som drabbas av rekommendationen skulle vara rimligt.

– I slutändan står företagaren där själv med sitt företag, kan man inte utöva sin näring för att myndigheter tvingar en att stänga är det naturligt att någon form av stöd kommer in i bilden. Näringslivet vill aldrig ha extra stöd, det är något man gärna klarar sig utan, säger Jan-Erik Rask.

Situationen överlag är mycket svår och många företagare skulle inte klara sig igenom en pandemisommar till.

– Det är alldeles klart, en turistföretagare har till 80-90 procent sina intäkter under sommaren. Jag tror inte vi skulle klara två sådana säsonger, säger Jan-Erik Rask.

I Åland idag hördes också Peter Enberg, som är ordförande för branschföreningen City Mariehamn, och Mats Adamczak som är ordförande för Företagarna på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »