Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 februari, 2022 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 17 februari, 2022 - 22:00
  • Katrin Sjögren (Lib) är oroad över den politiska situationen.

”Den politiska situationen på Åland är inte stabil”

Partiordförande Katrin Sjögren (Lib) är oroad för den politiska situationen på Åland just nu. Det säger hon i Ålands Radios partiledarintervju.

Liberalerna, som hör till oppositionen, efterlyser beslut i stora frågor. Katrin Sjögren menar att om man säger nej till tidigare kortruttskoncept och tycker att det inte är vettigt med en kommunreform, måste man komma med alternativ. Hon saknar svar på de stora frågorna och vill att politikerna tar sitt ansvar.

- Jag är ganska oroad hur läget ser ut nu. Brist på beslut är ju också en form av beslut, säger hon.
Det finns andra stora frågor som landskapsregeringen helt har i sina händer, som skattegränsen och självstyrelselagen. Dessutom finns den offentliga ekonomin som visar på minusresultat.

Katrin Sjögren har förståelse för att pandemihanteringen tagit mycket av landskapsregeringens tid.
- Men det jag saknar är visioner för hur vi ska gå vidare, för det uppfattar jag att det inte finns. Den politiska situationen på Åland är inte stabil, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »