Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 maj, 2018 - 16:20
  • Etapp två i vägplanen för västra Föglö offentliggjordes i dag. Karta: Landskapsregeringen.

Ny del i vägplan för västra Föglö

Del två i vägplanen för västra Föglö offentliggjordes i dag. Den nya delen i planen beskriver den väg som ska ansluta Föglövägen med den väg som i etapp ett föreslås gå över Gripö.

I höstas presenterade man tre alternativ för hur vägen skulle dras men efter att ha diskuterat med kommuninvånarna och skickat förslagen på remiss till kultur- och miljöbyrån har man nu bestämt sig för att välja det man valt att kalla ”alternativ 1”.

–Vi valde att presentera detta alternativ dels för att undvika åkermark som har högt kulturmiljövärde, vi undviker också ett kärr av miljöskäl. Detta är ett förslag som uppkom i miljökonsekvensbedömningen som vi modifierat lite säger Ian Bergström, projektchef på infrastrukturavdelningen.

Etapp två i projektet beräknas kosta 1.150.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »