• Nu har oppositionen lämnat in ett misstroende mot landskapsregeringen och kansliminister Nina Fellman (S). Arkivfoto: Ulf Weman.
Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Publicerad: onsdag, 10 januari, 2018 - 10:44, uppdaterad: onsdag, 10 januari, 2018 - 11:29

Misstroende inlämnat mot Fellman

Vid 10-tiden idag lämnade oppositionen in ett misstroende mot kansliminister Nina Fellman. Axel Jonsson, Ålands framtid, är förste undertecknare.

- Vi upplever att kansliminister Nina Fellman inte uppträder på ett värdigt sätt med respekt för sitt ämbete och med respekt för sina meddebattörer i den allmänna debatten, säger Jonsson.

Nu ska lantrådet Katrin Sjögren ge ett svar på misstroendet och sen ska lagtinget rösta om kansliminister Fellman åtnjuter förtroende eller inte. Axel Jonsson ska driva på frågan så att omröstningen i lagtinget förhoppningsvis sker nästa vecka.

- Vi ger lantrådet möjligheten att bilda en ny regering och det kan vara med samma partier som tidigare, men med ministrar som uppträder på ett värdigt och korrekt sätt, säger Jonsson.

Fler Nyheter

Markbrand orsakades av engångsgrill

En liten markbrand uppstod under lördagsförmiddagen på ett berg vid Dalkarby träsk i Jomala. En engångsgrill tros vara orsaken till branden.

Tappade kontrollen över fordonet och körde in i lyktstolpe

Vid 16-tiden idag inträffade en trafikolycka i korsningen Lemlandsvägen-Örtvägen.

Läkarens tips: släck inte törsten med alkohol

Mogens Lindén intervjuas av Lukas Jacobson.
Det är viktigt att vara varsam med hur mycket alkohol man dricker enligt Mogens Lindén, klinikchef på ÅHS.

Eventuellt unga pojkar bakom gårdagens markbrand

Det har inkommit uppgifter från vittnesberättelser att det skulle handla om unga pojkar. Det säger överkonstapel Eva Fellman angående den misstänkt anlagda markbranden i Godby, Finström igår.

Färre fästingar och mördarsniglar men fler getingar

Jörgen Eriksson intervjuas av Lukas Jacobson.
Det är en dålig sommar för fästingar och mördarsniglar men en bättre för getingar. Tack vare torkan ser vi mindre fästingar och mördarsniglar i sommar.

Hyresvärd kan tvingas åtgärda varma lägenheter

Janne Eriksson intervjuas av Tomas Tornefjell.
- Många hyresgäster som lider av varma lägenheter hör av sig till oss för att få veta om det finns någon gräns för hur varmt det får vara i en lägenhet under sommaren.

Polisen varnar för bluffmejl

Polisen varnar för ett bluffmejl som en ålänning anmält att denne fått.

Finström erbjuder betesmark

Finströms kommun har bestämt sig för att gratis erbjuda djurägare i behov av tilläggsbeten fyra av kommunens markområden i Godbytrakten.

Mer tid att söka tjänsten som omsorgsdirektör

Ålands omsorgsförbund förlänger ansökningstiden till tjänsten som omsorgsdirektör.