• Nu har oppositionen lämnat in ett misstroende mot landskapsregeringen och kansliminister Nina Fellman (S). Arkivfoto: Ulf Weman.
Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Publicerad: onsdag, 10 januari, 2018 - 10:44, uppdaterad: onsdag, 10 januari, 2018 - 11:29

Misstroende inlämnat mot Fellman

Vid 10-tiden idag lämnade oppositionen in ett misstroende mot kansliminister Nina Fellman. Axel Jonsson, Ålands framtid, är förste undertecknare.

- Vi upplever att kansliminister Nina Fellman inte uppträder på ett värdigt sätt med respekt för sitt ämbete och med respekt för sina meddebattörer i den allmänna debatten, säger Jonsson.

Nu ska lantrådet Katrin Sjögren ge ett svar på misstroendet och sen ska lagtinget rösta om kansliminister Fellman åtnjuter förtroende eller inte. Axel Jonsson ska driva på frågan så att omröstningen i lagtinget förhoppningsvis sker nästa vecka.

- Vi ger lantrådet möjligheten att bilda en ny regering och det kan vara med samma partier som tidigare, men med ministrar som uppträder på ett värdigt och korrekt sätt, säger Jonsson.

Fler Nyheter

Norra Medis måste flytta på grund av mögel

Medis rektor Siv Ekström intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Medis måste flytta från sin lokal i Norrböle på grund av mögel. Det är vävnings- och keramikverksamheten som verkat i lokalen, och nu säger rektor Siv Ekström att mögelproblemen blivit så stora att man inte kan stanna i lokalen.

Kö till dagis i Mariehamn

Behovet av barnomsorgsplatser i Mariehamn är ansträngt. Nu finns två lediga platser och cirka 25 ansökningar om plats från december till februari.

Italiens statsskuld oroar Löfström

Riksdagsledamot Mats Löfström besökte i början av veckan Rom tillsammans med en delegation från riksdagens stora utskott.

Polisen grep våldsam person på hotell

Polisen grep i natt en person som varit våldsam och hotfull i lobbyn på ett hotell.

Nu har Air Leap börjat flyga med avtalsenligt flygplan

Så här sade Per-Erik Cederqvist på landskapsregeringen i fredags efter att han pratat med Transportstyrelsen:
Det var en Saab 340 som lyfte från Mariehamns flygplats i morse klockan 06.40 för att flyga till Arlanda. Det bekräftar man på flygplatsen och det innebär att Air Leap nu börjat flyga med ett avtalsenligt plan.

Allt fler betalar för läxhjälp

Charlotta Wallén intervjuas av Tomas Tornefjell:
Allt fler familjer i riket har börjat köpa privatundervisning åt sina barn, det rapporterar Svenska Yle. På Åland växer också efterfrågan på läxhjälp och andra former av studiehjälp åt barn och ungdomar.

En person förd till sjukhus efter krock

En personbil och en cyklist var inblandade i en trafikolycka i Mariehamn Hindersböle idag strax efter klockan 17.

Markbrand i Bertbyviksskogarna

UPPDATERAD. Strax efter 14 i dag kom larm om markbrand i skogen mellan Bertbyvik och Orrdalsklint.

Man anmäld för olämpligt beteende vid Lilla Holmen

Polisen har fått in anmälningar om en man som begått sedlighetsbrott vid Lilla Holmen i Mariehamn. En person för vilken stämde överens med signalementen påträffades, greps och förhördes i ärendet under lördagen.