• Nu har oppositionen lämnat in ett misstroende mot landskapsregeringen och kansliminister Nina Fellman (S). Arkivfoto: Ulf Weman.
Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Publicerad: onsdag, 10 januari, 2018 - 10:44, uppdaterad: onsdag, 10 januari, 2018 - 11:29

Misstroende inlämnat mot Fellman

Vid 10-tiden idag lämnade oppositionen in ett misstroende mot kansliminister Nina Fellman. Axel Jonsson, Ålands framtid, är förste undertecknare.

- Vi upplever att kansliminister Nina Fellman inte uppträder på ett värdigt sätt med respekt för sitt ämbete och med respekt för sina meddebattörer i den allmänna debatten, säger Jonsson.

Nu ska lantrådet Katrin Sjögren ge ett svar på misstroendet och sen ska lagtinget rösta om kansliminister Fellman åtnjuter förtroende eller inte. Axel Jonsson ska driva på frågan så att omröstningen i lagtinget förhoppningsvis sker nästa vecka.

- Vi ger lantrådet möjligheten att bilda en ny regering och det kan vara med samma partier som tidigare, men med ministrar som uppträder på ett värdigt och korrekt sätt, säger Jonsson.

Fler Nyheter

Utskott röstar om parlamentsplats

På tisdag gör EU:s utskott för konstitutionella frågor ett nytt försök att rösta om fördelningen av parlamentsplatserna i samband med Brexit.

Josefin Sonck vann humorpris

Åländska komikern Josefin Sonck vann på fredagkvällen priset som Årets nykomling på Svenska Standupgalan.

1394 har förhandsröstat

1394 personer har förhandsröstat i presidentvalet vid postens förhandsröstningsställen i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö.

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Fler rum för äldre i Hammarland

Planeringen av en om- och tillbyggnad av äldreboendet Hammargården går vidare.

Jonsson beklagar regeringens förtroende

Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Ålands framtids Axel Jonsson tycker att landskapsregeringen inte har någon vilja att visa ödmjukhet eller be om ursäkt för att det finns en minister som inte har agerat enligt vad övriga i regeringen kräver.

Liten förändring i Hammarlandsstyret

Kommunstyrelsen i Hammarland fick en ny viceordförande när fullmäktige i går valde kommunstyrelsen för 2018-2019.

14 vill leda Lumparland

14 personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms är glad att så många visat intresse.

Ny styrelseordförande i Föglö

Efter 20 år som ordförande i Föglös kommunstyrelse lämnar Torsten Sundblom nu över ordförandeklubban till Gun-Britt Gullbrandsson.