• Nu har oppositionen lämnat in ett misstroende mot landskapsregeringen och kansliminister Nina Fellman (S). Arkivfoto: Ulf Weman.
Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Publicerad: onsdag, 10 januari, 2018 - 10:44, uppdaterad: onsdag, 10 januari, 2018 - 11:29

Misstroende inlämnat mot Fellman

Vid 10-tiden idag lämnade oppositionen in ett misstroende mot kansliminister Nina Fellman. Axel Jonsson, Ålands framtid, är förste undertecknare.

- Vi upplever att kansliminister Nina Fellman inte uppträder på ett värdigt sätt med respekt för sitt ämbete och med respekt för sina meddebattörer i den allmänna debatten, säger Jonsson.

Nu ska lantrådet Katrin Sjögren ge ett svar på misstroendet och sen ska lagtinget rösta om kansliminister Fellman åtnjuter förtroende eller inte. Axel Jonsson ska driva på frågan så att omröstningen i lagtinget förhoppningsvis sker nästa vecka.

- Vi ger lantrådet möjligheten att bilda en ny regering och det kan vara med samma partier som tidigare, men med ministrar som uppträder på ett värdigt och korrekt sätt, säger Jonsson.

Fler Nyheter

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.

Eckerö bildar ett äldreråd

Eckerö kommun ska bilda ett äldreråd för att ge pensionärer och funktionsnedsatta en större möjlighet att påverka vardagen. Kommunfullmäktige beslutade igår att bilda äldrerådet efter en förfrågan från Eckerö pensionärsförening