Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 juli, 2021 - 11:10Uppdaterad: måndag, 26 juli, 2021 - 12:56
  • Polisen meddelar att båtföraren blåste över gränsen för misstänkt sjöfylleri. Arkivfoto: Ida Jansson.

Misstänks för sjöfylleri efter båtkollision

Båtföraren som var inblandad i båtolyckan i Ödkarbyviken under söndagskvällen misstänks nu för sjöfylleri och sjötrafikbrott.

Som Ålands Radio rapporterade om i morse inkom ett larm strax efter klockan 21 om en båtolycka i Ödkarbyviken, Saltvik. En båt kolliderade med en annan båt som låg förtöjd vid en brygga. Föraren som var ensam ombord kastades ur sin båt och föll i vattnet, men kunde ta sig iland på egen hand. Befäl Thomas Mattsson sade till Åland Radio att föraren inte hade träffats av varken båt eller snurra.

Nu meddelar polisen att båtföraren blåste över gränsen för misstänkt sjöfylleri. Gränsbevakningen assisterade polisen på händelseplatsen och baserat på händelseförloppet misstänks båtföraren även för sjötrafikbrott.

Polisen utreder nu ärendet men meddelar att inga personskador uppstod till följd av det inträffade. De inblandade båtarna fick däremot omfattande skador.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »