Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 januari, 2023 - 06:34Uppdaterad: torsdag, 12 januari, 2023 - 09:01
  • Paf tror att ett licenssystem skulle ge staten bättre möjligheter till reglerat spel.

Paf positiva till licensutredning

Paf är positiva till att inrikesministeriet ska utreda en eventuell övergång till ett licensbaserat system för det digitala penningsspelsystemet i Finland.

– Vi tror att ett licenssystem är ett klart bättre system. Det ger staten bättre möjligheter att sätta upp regler som är lika för alla och det regelverket i sin tur kan man binda in bra saker i som kan ge ett bättre spelansvar. Till exempel nationella insättningsgränser eller en motsvarighet till svenska ”spelpaus” där man kan stänga av sig själv från spel, säger Ludwig Winberg, kommunikationschef på Paf.

Också Ålands riksdagsledamot Mats Löfström är positiv till ett licenssystem och skriver i sina sociala medier att han har svårt att se att utredningen ska komma till en annan slutsats.
– Det skulle också kunna bana väg för att Veikkaus, senast då, kan komma tillbaka till Åland, skriver Löfström i sina sociala medier.

Paf själva tror däremot inte att licensfrågan och Veikkaus potentiella återkomst till Åland hör ihop.
– Jag tror hela den frågan kommer att ligga väldigt separat från detta. Jag skulle inte blanda ihop de två frågorna med varandra, säger Winberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »