Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 januari, 2021 - 14:29Uppdaterad: onsdag, 13 januari, 2021 - 14:57
  • Fredrik Karlström och Veronica Thörnroos med Torbjörn Eliasson. Foto: Nina Smeds, ÅRTV

Lantrådet: "Karlström har mitt fortsatta förtroende"

- Det är långt ifrån bra. Vi har större ansvar enligt mig att värna om de regelverk som vi själv har fattat beslut om, säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) om att Fredrik Karlström (MSÅ) valde att avbryta den rekommenderade karantänen på sju dagar för att medverka i Steel FM-hjälpen.

Thörnroos fortsätter berätta att det är rekommendationer från landskapsregeringen som Karlström själv varit en del av att ta fram och att Karlström var medveten om att han bröt mot regelverket.
Men hon tydliggör också att det är en handling som Karlström själv får stå till svars för då hon inte kan eller får styra vad hennes ministrar gör på sin fritid.

- Jag väljer att se det här som en engångsföreteelse. Det är ett misstag som har begåtts och den som är felfri må väl kasta första stenen, säger lantrådet Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »