Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 oktober, 2022 - 14:51Uppdaterad: onsdag, 12 oktober, 2022 - 15:28
  • Lantrådet är förvånad över att Hållbart initiativ lämnar regeringen.

Lantrådet förvånad över HI:s utträde

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) förvånades över Hållbart initiativs beslut om att lämna regeringssamarbetet.

Hållbart initiativ väljer att lämna regeringssamarbetet med anledning av att de inte fått tillräckliga löften om klimatpolitiken och att de inte anser att arbetet med klimatlagen kommer gå i hamn under den här mandatperioden. Lantrådet anser att det är en ursäkt att skylla på klimatlagen för att profilera sig inför det kommande valet.
- Den främsta anledningen till att klimatlagen inte har kommit i process i den takt de önskar, är för att det är två andra stora lagstiftningar under samma lagberedare som också legat under Alfons Röbloms ansvarsområde, säger lantrådet.

I början av mandatperioden uttryckte lantrådet Veronica Thörnroos att det var viktigt med en bred och stark majoritet. Nu har både Ålands Framtid och Hållbart Initiativ lämnat samarbetet. Hon anser att det inte är en prestigeförlust.
- Det är så i politiken att politikerna kommer och går. Det viktiga är att arbetet inom förvaltningen rullar vidare, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »