• En majoritet hoppas bli omvalda. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: onsdag, 31 juli, 2019 - 17:04, uppdaterad: onsdag, 31 juli, 2019 - 17:04

Lagtingspolitikerna som ställer upp för omval - och de som inte gör det

Höstens lagtings- och kommunalval närmar sig och en majoritet av lagtingsledamöterna hoppas bli omvalda.

De sittande lagtingsledamöterna som ställer upp för omval i lagtinget är:

Centerns Harry Jansson, Jörgen Pettersson, Mikael Lindholm, Roger Nordlund och Veronica Thörnroos. Obunden samlings Bert Häggblom. Liberalernas Pernilla Söderlund, Roger Eriksson, Mikael Staffas, Ingrid Zetterman, Katrin Sjögren och Mats Perämaa. Åländsk Demokratis Stephan Toivonen. Moderaternas Anette Holmberg-Jansson, Ville Walve och Mika Nordberg. Och Socialdemokraternas Sara Kemetter, Igge Holmberg, Camilla Gunell och Nina Fellman.

De som har meddelat att de inte ställer upp i höstens lagtingsval är Runar Karlsson från Centern, Axel Jonsson från Ålands Framtid, Johan Ehn från moderat samling, och Göte Winé, Carina Aaltonen och Tony Wikström från Socialdemokraterna.

De som fortfarande inte meddelat om de kommer att ställa upp eller inte är Centerns Britt Lundberg, Obunden samlings Lars Häggblom, Liberalernas Viveka Eriksson, John Holmberg, Torsten Sundblom och Tony Asumaa, Ålands framtids Brage Eklund, Moderat samlings Tage Silander, Petri Carlsson och Gun-Mari Lindholm och den partilöse Fredrik Fredlund.

Fler Nyheter

Voltade med bil – klarade sig oskadd

En person voltade med bilen på Gregersövägen i Möckelö igår kväll. Trots olyckan klarade sig föraren utan skador.

Tingsrätten förkastade åtal om misshandel

Tingsrätten har förkastat ett åtal om misshandel. Fallet skedde i februari 2017, då en man åtalades för att med sin bil köra framåt en bit så att en annan man som lutade sig in i hans bil träffades av bilens dörrkarm och föll omkull.

Jeppas Sputnik vann på Solvalla

En av ägarna, Ulf Eriksson, om vinsten:
Trav: En något oväntad seger stod varmblodet Jeppas Sputnik för på Solvalla på onsdagen. På tiden 1,13,6 tog han hem segern under Jubileumspokalen...

Minskad algblomning

Det svala och ostadiga vädret har minskat på algblomningarna både i havsområden och sjöar.

Övernäs temporära matsal fungerar bra

Rektor Anders Eriksson:
Under de kommande tio veckorna äter eleverna vid Övernäs skola vid Wiklöf Holding Arena då skolköket renoveras.

Åländsk man häktad i sin frånvaro för grov penningtvätt

En åländsk man har häktats i sin frånvaro vid Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo, för tre olika fall av grov penningtvätt.

Höll hundar uppbundna i trädgård – ÅMHM inspekterade

En hundägare höll sina hundar uppbundna i sin trädgård och en anmälan om brister i djurhållningen inkom till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, i slutet av maj.

Elhybridfärja ska trafikera Föglö-linjen

Infrastrukturminister Mika Nordberg, Ansgars vd Tomas Lindqvist och Finnferries vd Mats Rosin:
Landskapsregeringen har beslutat att anta ett anbud från en sammanslutning bestående av Ansgar Ab och Finlands Färjetrafik Ab för Föglö-linjen under åren 2022-2037.

Godby Shippings Misida drabbat av dödsolycka

Dan Mikkola, vd för Godby Shipping:
En olycka med dödlig utgång har drabbat Godby Shipping Ab. Olyckan inträffade fredagen den 9 augusti i samband med att fartyget Misida lastades i hamnen i Rotterdam.