Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 april, 2024 - 16:09Uppdaterad: fredag, 19 april, 2024 - 17:28
  • Infrastrukturminister Camilla Gunell (S).

Infrastrukturminster Camila Gunell: Personligt möte ledde till förlikning

Infrastrukturminister Camilla Gunell (S) säger att hon känner stor lättnad efter förlikningen mellan landskapsregeringen och konsortiet i elhybridaffären. En tråkig och slitsam process är över.  

– Nu kan vi börja se framåt. 

Tanken om en förlikning har levt ett tag, säger Gunell. Hon anser att den förra regeringen borde ha accepterat tidigare medlingsbud, men att det för den nya regeringen gällde att förhålla sig till det läge som rådde.  

– Väldigt mycket hände i det personliga möte som skede i går, då jag och finansminister Mats Perämaa träffade vd för Finferries Håkan Fagerström och vd för Ansgar Tomas Lindqvist. Det var nog där som vi löste det. 

Landskapsregeringen hade haft goda argument i en process i HD, men den hade i så fall tagit tid och utfallet hade varit osäkert, konstaterar Gunell. 

Så sent som den 5 april sade du till Ålands Radio att ni måste bevaka skattebetalarnas intressen och att det kan finnas en poäng i att gå till vägs ände. Varför har du ändrat dig? 

– Det här är också att slå vakt om skattebetalarnas pengar. Vi kommer till avslut med ett ekonomiskt utfall som är bättre. Det gäller att få undan det här innan halva mandatperioden har gott. 

– Vi ska komma ihåg att konsortiet vann över landskapet med hundra noll i två ronder, och med tanke på det är slutresultatet gott. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »