Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 augusti, 2024 - 10:13Uppdaterad: onsdag, 7 augusti, 2024 - 17:12
  • Genrebild.
  • Det har stormat i partiet de senaste veckorna och partiledningen bestående av Alfons Röblom och Erica Scott har fått motta en del kritik. Arkivbild.

HI Hammarland lämnar moderpartiet – “Kritik hanteras på ett sätt som inte vi kan acceptera”

Hållbart initiativ Hammarland lämnar partiet Hållbart initiativ och bildar en fristående politisk grupp.

Anledningen är den så kallade HI-krisen, det skriver HI Hammarland i ett pressmeddelande. 

– Vi blir i princip politiska vildar, säger Johnny Ahlström ledamot i kommunfullmäktige i Hammarland. 

Hammarlandsgruppen, bestående av Kim Hansson, Johnny Ahlström och Andreas Häger, menar att beslutet är tråkigt men nödvändigt, och att beslutet kommer ge gruppen större fokus att arbeta för Hammarlands bästa. 

Ahlström och Häger menar att det har varit ett låst läge i partiet och att partiet inte varit öppna för diskussion och avvikande åsikter. 

– Sättet hur partiledningen hanterar kritik på kan jag inte acceptera, säger Häger.   

Hammarlandsgruppen har i dag, onsdag, meddelat moderpartiet att de önskar att information och bilder på Hållbarts initiativs hemsida om HI Hammarland och deras representanter ska strykas omgående. 

Gruppen i kommunfullmäktige kommer att fortsätta verka inom valförbundet tillsammans med Centern och Liberalerna resten av mandatperioden. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »