Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 mars, 2023 - 12:55Uppdaterad: fredag, 3 mars, 2023 - 18:26
  • M/s Gabriella körde in i kajen i Helsingfors för drygt ett år sedan.

Helsinki Allas Oy stämmer Viking Line

För ett drygt år sedan rammade m/s Viking Gabriella kajen vid senatstorget i Helsingfors vid avfärd efter ett tekniskt fel. Spa-anläggningen Allas Sea Pool tog skada och nu vill Helsinki Allas Oy att Viking Line ska betala ersättningar på upp till tre miljoner euro för bland annat utebliven inkomst.

- Vi har i ett drygt år försökt få till ett möte men inte lyckats, säger Helsinki Allas styrelseordförande Raoul Grünstein.

Helsinki Allas Oy har i över ett år försökt medla med Viking Line om kraven, utan gensvar.
- Vi fick investera i tillfälliga bastubyggnader och har förlorat inkomster under ungefär ett och ett halvt år, säger Raoul Grünstein.

Helsinki Allas Oy köper inte förklaringen om elfelet och menar att Viking Line underlåtit att granska att nya tekniska lösningar på färjan fungerar som de ska.
- Moraliskt och juridiskt är det inte en förklaring som ett börsnoterat bolag borde ge. De har ett fartyg som de inte kunde kontrollera, säger Grünstein.

Viking Line nekar till att ansvaret skulle ligga på dem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »