Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 mars, 2023 - 14:34Uppdaterad: fredag, 3 mars, 2023 - 18:24

Hanses: Viking Line har försökt förhandla – ”händelsen orsakades inte av fel eller försummelse”

Viking Line vidhåller att de inte har något ansvar för när m/s Gabriella kolliderade med kajen vid senatstorget i Helsingfors förra året.

Helsinki Allas skadeståndskrav på tre miljoner är orimligt och att rederiet inte skulle velat förhandla stämmer inte heller, menar Viking Lines vd Jan Hanses.
– Vi och försäkringsbolaget Alandia menar att händelsen inte orsakats av fel eller försummelse, vilket är en förutsättning för skadeståndsansvar enligt sjölagen. Vi har inte kunnat enas och då har motparten dragit slutsatsen att det enbart kan avgöras i rätten. Det kanske är helt korrekt, vi får väl se huruvida vi kommer till en förlikning eller om vi måste låta det gå till domslut, säger Hanses.

Jan Hanses menar att Viking Line har sträckt ut en hand för att förhandla men att Helsinki Allas inte accepterat rederiets villkor för förhandling.
– Vi har meddelat att vi gärna diskuterar men att den förhandlingen i sådana fall gäller frågan om ansvar, inte enbart hur mycket vi ska betala, det ville han inte medverka till, säger Jan Hanses.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »