Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 september, 2018 - 16:19Uppdaterad: onsdag, 19 september, 2018 - 16:23
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg. Arkivfoto: Ulf Weman.

Dyrare avtal med Nordic Jetline

- Det är ju väldigt lätt att vara efterklok när vi nu har fått marknadens pris på ett nytt avtal. Det säger infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat.

Det han syftar på är att landskapsregeringen lät den ettåriga optionen med Nordic Jetline Estland för trafiken mellan Långbäs och Galtby – den så kallade södra linjen, förfalla och istället utlyste ett nytt anbud som i slutändan blir dyrare.

Grunden för att optionen inte utnyttjades var enligt ministern de ekonomiska bekymmer som uppdagades med den nuvarande entreprenören. Enligt ministern ger det nya avtalet en större trygghet i och med att det nya avtalet möjliggör en bankgaranti, vilket minskar risken för att landskapet ska gå miste om intäkter i form av obetalda fakturor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »