Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 juni, 2024 - 06:22Uppdaterad: onsdag, 19 juni, 2024 - 07:57

Bråkigt när stadsfullmäktige beslöt att bygga demenscenter

Mariehamn ska bygga ett demenscenter i egen regi. Det beslöt stadsfullmäktige i går, tisdag.

Beslutet föregicks av en viss debatt då Liberalerna och Obunden samling överraskade de övriga partierna med att redan nu förorda Apalängen som byggplats.  

Ett kuppförsök kallades det av Roger Jansson (MSÅ) som var ordförande för demenscenterkommittén. Kommittén gav ett förslag i maj om att utreda placeringen vid antingen Mariepark eller Apalängen i september. Han undrade under tisdagens fullmäktige hur Liberalerna resonerat och om det inte vore rimligt att hörsamma de övriga gruppernas önskemål om att bereda placeringsfrågan tillräckligt. 

Efter en lång diskussion där övriga partier ville invänta vidare beredning av byggplats och ett gruppledarmöte valde Liberalerna att dra tillbaka sitt förslag. Stadsfullmäktige beslöt sedan enhälligt att staden ska förverkliga ett nybygge av ett demenscenter med 60 boendeplatser och att besluta om placeringen vid antingen Mariepark eller Apalängen i höst.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »