Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 december, 2016 - 09:51Uppdaterad: tisdag, 20 december, 2016 - 10:30
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg , moderat, menar att det inte går att spara pengar på att privatisera vägunderhållet. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.
  • Centerns Runar Karlsson undrade varför landskapsregeringen inte privatiserar vägunderhållet. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Avvisade privatisering av vägunderhåll

Det går inte att spara pengar på att privatisera vägunderhållet. Det svarade infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, när centerns Runar Karlsson ifrågasatte den moderata politiken vid gårdagens frågestund i lagtinget.

- Det förvånar mig att ministern är ytterst ovillig till den här privatiseringen och att moderat politik föredrar ett offentligt monopol, sa Runar Karlsson.

- Fakta är att det inte finns de sparmöjligheter Runar Karlsson efterlyser. Vi har tittat på frågan och redan i dag är mycket av vägunderhållet privatiserat, som snöplogningen, svarade Mika Nordberg.

Centerns förslag om att helt privatisera underhållet av landskapets vägar förlorade också i budgetomröstningen i går.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »