Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 november, 2022 - 05:59Uppdaterad: onsdag, 30 november, 2022 - 09:11
  • Från och med i morgon ska alla anställda hos LR bära ID-brickor. Arkivbild.

Anställda hos LR ska bära ID-brickor och registrera besökare

Från den första december ska alla landskapets anställda bära ID-brickor och besökare till Självstyrelsegården registreras.

Besökare får inte lämnas ensamma under besök och den anställda som är värd för besöket ansvarar för att gästerna åtföljs under hela tiden.

–Vi har med anledning av situationen i världen sett över våra rutiner. Det har gjorts en omfattande utredning kring datasäkerhet men också fysisk säkerhet. Detta är ett av de områden där vi sett att rutinerna behöver förbättras, säger John Eriksson, förvaltningschef.

Besök ska framöver i första hand ske i konferensrum i receptionen, utanför låsta områden och den som är värd för besöket ska se till att gästerna inte kan hamna i situationer där de kan se eller höra sekretessbelagd information.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »