Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 juni, 2020 - 16:18Uppdaterad: fredag, 5 juni, 2020 - 17:21

Åda stäms på 2,7 miljoner

Åda, landskapets it-bolag stäms på närmare 2,7 miljoner euro för en dåligt skött upphandling, enligt en stämningsansökan som inkommit till Ålands tingsrätt.

Det är Pedago som ligger bakom stämningsansökan och de hävdar att kraven har förändrats gällande upphandlingen efter att man tecknat ett avtal med företaget Abilita. Pedago menar att landskapsregeringen borde hävt avtalet med Abilita och genomfört en ny upphandling, istället för att förändra förutsättningarna för upphandlingen och på vis, enligt Pedago, snedvrida konkurrensen.

Nu kräver Pedago ett skadestånd på nästan 2,7 miljoner euro för utebliven vinst och 44.000 i skadestånd för kostnader i samband med upphandlingen. Pedago yrkar också på ersättning för sina juristkostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »