Publicerad: lördag, 7 augusti, 2021 - 18:09Uppdaterad: söndag, 8 augusti, 2021 - 13:33

FC Åland upp i serieledning

FC Åland slog Åbo IFK på hemmaplan med 4-1 (2-0) och gick upp i serieledning i division 3.

FC Åland tog lagets fjärde raka seger när man slog Åbo IFK på hemmaplan i Rangsby under lördagen.

Inlånade IFK Mariehamn-spelaren Eero Tamminen inledde målskyttet i den 10:e minuten och Jimmy Sundman utökade ledningen i den 28:e minuten.

Tamminen gjorde sitt andra mål för dagen när han satte 3-0 en bit in i andra halvlek.

Åbo IFK reducerade genom Hushyar Aftab men kort därefter satte Johannes Nordström spiken i kistan med sitt 4-1-mål i den 73:e minuten.

I och med segern klev FC Åland upp som tabelletta i division 3, en poäng före Masku. Nästa vecka väntar seriefinal då just Masku tar emot FC Åland.