Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 19 juni, 2021 - 15:07Uppdaterad: lördag, 19 juni, 2021 - 18:53
  • Thomas Fonsell, föreningschef IFK Mariehamn. Arkivbild.

IFK får stöd för talangtränare

IFK Mariehamn rf är en av de föreningar i landet som får stöd från Finlands bollförbund, FBF, för att kunna ha en talangtränare anställd. Stödet uppgår till 30.000 euro per år och gäller för 2022 och 2023.

- Vi är ödmjukt tacksamma och glada, säger föreningschef Thomas Fonsell till föreningens hemsida. Det här betyder att vi kan fortsätta vår satsning på unga åländska fotbollsspelare, trots att vår ekonomi är ansträngd efter att turneringsverksamheten legat helt nere i över ett år, fortsätter Fonsell.
Ordförande Mikael Granskog är även han nöjd över beslutet och menar att det här följer FBF:s strategi som man beslutade om för några år sedan, nämligen att medel ska styras direkt ut till föreningarna eftersom det är där verksamheten bedrivs.
IFK ska träffa förbundet inom kort för att mer i detalj gå igenom hur satsningen på en talangtränare ska genomföras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »