Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 25 april, 2021 - 13:37Uppdaterad: söndag, 25 april, 2021 - 13:42

Weuro nöjd efter säsongens första mätning

Tävlingen Helsinki Swim Meet blev säsongens första riktiga mätning för den åländske simmaren Olivia Weuro.

Hon tävlade på sträckorna 100, 200 och 400 meter fritt samt 100 meter fjäril. Den bästa placeringen fick hon på 200 meter fritt där hon slutade på en andraplats. Hon simmade på 2.07.38 och det var omkring åtta sekunder efter den 13 år äldre ungerske Evelin Verrasztó som har fem EM-guld.

Hon känner sig väldigt nöjd med tävlingen som helhet och överaskades över tiden på 100 fjäril, som hon förbättrade med 1,5 sekund till 1.05.94 och slutade femma omkring åtta sekunder också efter Katinka Hosszú som vann. (Katinka Hosszú har 21 EM-guld, 15 VM-guld och tre OS-guld och flera nuvarande världsrekord för att räkna upp en del av hennes meriter).

- Det var en jättekul tävling faktiskt. Det var länge sen jag tävlade på en större tävling och det känns helt galet efter att jag fick vara med på en så stor tävling och se alla stjärnor simma och även simma med dem, säger Olivia Weuro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »