Publicerad: lördag, 1 oktober, 2022 - 20:20Uppdaterad: lördag, 1 oktober, 2022 - 20:20
  • Alexander Grundström firar avgörande målet tillsammans med lagkamraterna. Foto: Johan Ågren.
  • Charlotta Bäcksbacka gläds över att ha säkrat vinsten med 4-1 över IBF Roslagsalliansen. Foto: Johan Ågren.

Vinster i seriepremiärerna

Tre poäng till båda av FBC Ålands innebandylag i division tre efter seriepremiären hemma på Vikingahallen under lördagen.

FBC Ålands innebandydamer besegrade IBF Roslagsalliansen med 4-1 (0-0, 2-0, 2-1). Första perioden var lite trevande och det kan ha spökat lite premiärnerver för båda lagen. Men i andra perioden växte FBC Åland in mer i matchen och fick rättvis utdelning. Jenny Engblom inledde målskyttet för säsongen och Cornelia Jakobsson utökade ledningen för FBC Åland. Emma Vickström gjorde 3-0 på straff. Moa Lindén reducerade för IBF Roslagsalliansen med fem minuter kvar av tredje perioden, men det blev en kortvarig glädje då Charlotta Bäcksbacka signerade slutresultatet till 4-1 två minuter senare.

Herrarna i FBC Åland klättrade upp till division tre inför den här säsongen och vann över Uppsala Life IF i seriepremiären under lördagen med 5-4 (2-1, 1-1, 2-2). En väldigt jämn match med mycket fart och fläkt som avgjordes när det var 65 sekunder kvar matchuret. FBC Ålands Daniel Gräsbeck satte full fart framåt längs vänsterkanten och slog en passning i sidled till Alexander Grundström som tryckte in slutresultatet 5-4 innan målvakten hann göra en sidledsförflyttning.

Vinsterna innebär tre poäng för båda lagen. Damerna är på en andraplats i tabellen och herrarna på en femteplats i sin serie.