Publicerad: lördag, 25 januari, 2020 - 20:50Uppdaterad: söndag, 26 januari, 2020 - 17:31
  • Gruppkram i IFK efter ett av målen mot Farsta

Vinst för IFK i bottenstriden

I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Det var en hockeymatch där mycket stod på spel och som även syntes ute på isen hos båda lagen som ligger kring strecket i tabellen. Farsta inledde matchen starkast och får ett tidigt mål i powerplay, men som möts av en snabb replik från IFK:s Otto Silfver till 1-1. Farsta utökar till 1-2 innan Otto Silfver kvitterar genom ett konststycke. Han får pucken vid defensiv blå, skrinnar förbi två motståndare som kolliderar med varandra och avslutar sen snyggt bakom Elias Hallsten i Farsta-buren. Det återstod en minut av första perioden när Niklas Kerwien gjorde så att IFK Mariehamn tog ledningen för första gången i matchen.

IFK utökade till 4-2 halvvägs in i andra perioden ungefär och kopplade därmed ett starkt grepp om matchen och samtliga tre poäng. Sen med 13 sekunder kvar av andra perioden så reducerade Farsta och 16 sekunder in i tredje var det helt plötsligt kvitterat till 4-4. Målvakten i Farsta, Elias Hallsten, fick arbeta hårt under eftermiddagen och räddade 42 skott, men kunde inte stoppa Otto Silfver som gjorde sitt tredje för matchen med åtta minuter kvar på klockan och utökade ledningen till 5-4. Matchens sista mål gjorde IFK:s Mathias Kerwien och IFK Mariehamn får därmed också med sig tre viktiga poäng.

Nio matcher återstår av serien och IFK ligger precis ovanför strecket med 12 poäng. Det är lika många poäng som Farsta har, men med en bättre målskillnad. Under söndagen välkomnas Ormsta HC till Islandia.