Publicerad: lördag, 23 mars, 2024 - 20:49Uppdaterad: söndag, 24 mars, 2024 - 21:11

Vinst för FBC Åland som nu kan kvala upp till division två

FBC Ålands innebandydamer tog en betryggande seger med 6-2 (1-0, 0-1, 5,1) mot Vaksala SK IBK Legends i Lilltrean.

Matchen var bara en minut gammal när Charlotta Bäcksbacka gav FBC ledningen, men efter den pangstarten skulle det dröja 15 minuter in i andra perioden innan publiken fick se ett nytt mål, då Kerstin Eriksson kvitterade för Vaksala.

Men i tredje perioden kom en kavalkad av mål då Bäcksbacka gav FBC ledningen på nytt och sex sekunder senare utökade Jennifer Alm till 3-1. Vaksala reducerade kort därpå, men det blev en kortvarig glädje efter att FBCs Emma Vickström fick det att rassla i nätet när hon gjorde 4-2. Bäcksbacka fullbordade sitt hattrick genom att pricka in 5-2 och Alm fastställde slutresultatet till 6-2.

Detta innebär att FBC Åland vinner Lilltrean och möter Wåhla IBK i Supertrean i ett enkelmöte i ett förkval om en plats i division två.