Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 30 januari, 2021 - 17:12Uppdaterad: lördag, 30 januari, 2021 - 17:12
  • Kamp om bollen i matchen mellan damlaget Åland United och IFK Mariehamns pojkar
  • Monica Hagström efter matchen

Vinst för Åland United

Det blev en stabil seger med 2-0 för Åland United i ett genrep mot ett av IFK Mariehamns pojklag. Dana Leskinen och Cassandra Korhonen noterades för varsitt mål.

Båda lagen kände en del på varandra och det blev en del smällar på damerna. Elsa Viktorsson kunde inte fortsätta matchen efter att hon vred till knät och fick bäras av i andra halvlek. Monica Hagström fick en smäll mot smalbenet vid ett tillfälle och en stämpling vid ett andra. Men hon föredrar fortfarande att möta killar framför damer av just den anledningen.

- Killar är snabbare och starkare och kommer hårdare på. Då är vi förberedda  att spela som killar skulle göra. Då kommer vi ge smällarna till våra motståndare när säsongen väl börjar, säger Monica Hagström.

Nästa match är det allvar på riktigt då det vankas cupspel. Den sjätte februari välkomnar Åland United TPS till WHA.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »