Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 16 juni, 2019 - 15:16Uppdaterad: söndag, 16 juni, 2019 - 15:16

Utredning startad efter cupfinalen

Efter att lördagens cupfinal mellan IFK Mariehamn och Ilves hade blåsts av försökte ett flertal Ilves-supportrar att ta sig in på plan. Finlands Bollförbund har nu i ett pressmeddelande gått ut med att en utredning kommer att påbörjas.

- Vi undersöker vad som har hänt och varför. Vi är verkligen ledsna över att finalen och fotbollsfesten fick ett sådant slut, säger Bollförbundets ordförande Marco Casagrande i ett pressmeddelande.

Under cupfinalen är det Bollförbundet som ansvarar för säkerheten, både för spelare och publik. De skriver att man i flera omgångar under matchen gått ut med information gällande att det är förbjudet för åskådare att försöka att ta sig in på planen.

När domaren blåser av matchen försökte ett antal Ilves-supportrar att äntra planen för att fira med laget och forcerade ett kravallstaket i samband med detta vilket gör att ordningsvakter kände sig tvugna att agera.

Bollförbundet fortsätter berätta att man överlåtit utredningen till Finlands etiska idrottscenter SUEK.

Casagrande säger att med tanke på att det är vi som arrangerat evenemanget anser vi att utredning bör skötas av en utomstående part. Därför att vi bett SUEK att utreda vad det är som har inträffat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »