• Foto: Ida Jansson
Publicerad: söndag, 16 juni, 2019 - 15:16, uppdaterad: söndag, 16 juni, 2019 - 15:16

Utredning startad efter cupfinalen

Efter att lördagens cupfinal mellan IFK Mariehamn och Ilves hade blåsts av försökte ett flertal Ilves-supportrar att ta sig in på plan. Finlands Bollförbund har nu i ett pressmeddelande gått ut med att en utredning kommer att påbörjas.

- Vi undersöker vad som har hänt och varför. Vi är verkligen ledsna över att finalen och fotbollsfesten fick ett sådant slut, säger Bollförbundets ordförande Marco Casagrande i ett pressmeddelande.

Under cupfinalen är det Bollförbundet som ansvarar för säkerheten, både för spelare och publik. De skriver att man i flera omgångar under matchen gått ut med information gällande att det är förbjudet för åskådare att försöka att ta sig in på planen.

När domaren blåser av matchen försökte ett antal Ilves-supportrar att äntra planen för att fira med laget och forcerade ett kravallstaket i samband med detta vilket gör att ordningsvakter kände sig tvugna att agera.

Bollförbundet fortsätter berätta att man överlåtit utredningen till Finlands etiska idrottscenter SUEK.

Casagrande säger att med tanke på att det är vi som arrangerat evenemanget anser vi att utredning bör skötas av en utomstående part. Därför att vi bett SUEK att utreda vad det är som har inträffat.

Fler Sport

ÅU spelar cupsemi 22 mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har datumet för Åland Uniteds semifinal i Finlands cup spikats.

WHA-bygget framskrider som planerat

Projektledare Dan Engblom om arbetet på WHA
Ombyggnationen av Wiklöf Holding Arena framskrider som planerat. - Vi har inte stött på några överraskningar alls ännu här på WHA, säger projektchefen Dan Engblom.

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Segrar för Våsc och IF Fram

Innebandy: Damerna och herrarna i Våsc stod för var sin seger i lördags. Damerna vann över Bålsta FBC i division 3 med 8-1. Herrarna besegrade Öregrunds IK med 11-5 i division 6.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Åland United till semifinal i Finlands cup

Shannon Simon och Samuel Fagerholm:
Fotboll: Åland United är klara för semifinal i Finlands cup. Detta efter att ha besegrat Ilves med 3-0 i söndagens kvartsfinal i Eckeröhallen.

Jenny Fellman 41:a i sprint

Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 41:a plats i 7,5 km-sprinten i IBU-cupen i italienska Val Martello.

Bäcklund 41:a i Barcelona

Johanna Bäcklund slutade på 41:a plats i Barcelona halvmarathon under söndagen. Hennes tid i mål var 1:16:15.

JIK:s herrar vann femsetare

Volleyboll: Jomala IK:s herrar fick kämpa för segern i lördagens match i division 1 norra hemma mot Sollentuna B. Men till slut stod JIK som segrare med 3-2 i set.