• Jacob Nordlund. Arkivfoto
  • Anna Lindqvist. Arkivfoto
  • Edvard Nordlund. Arkivfoto
Publicerad: söndag, 7 januari, 2018 - 13:52, uppdaterad: söndag, 7 januari, 2018 - 19:22

Uppdaterad: Blandade resultat i Elitserien

Det blev vinster för både Habo och Lindesberg när Elitserierna i volleyboll återupptog spelandet efter julledigheten, men för Tierp blev det förlust.

Lindesberg besegrade Sollentuna med klara 3-0 idag i damernas Elitserie och Anna Lindqvist stod för tre poäng. Hon började matchen på bänken men fick göra inhopp i det andra setet och spelade hela det tredje. Melina Mangs fanns inte med i truppen i den här matchen. Lindesberg ligger kvar på fjärde plats i tabellen med 34 poäng.
I herrarnas Elitserie vann Habo över Södertelge med 3-1 igår och Jacob Nordlund stod för fem poäng. Nordlund fick börja alla set på avbytarbänken. Det första setet fick han se från sidan, men i de övriga fick han göra inhopp och samtliga poäng Nordlund stod för kom i det fjärde och sista setet.
Habo ligger på sjätte plats i tabellen med 23 poäng, på placeringen bakom finns Tierp med 19 poäng. Tierp förlorade hemmamatchen mot Sollentuna med klara 0-3. Edvard Nordlund spelade hela matchen för Tierp och stod för sju poäng.

Fler Sport

IFK inleder tävlingsåret

Fotboll: IFK Mariehamn inleder tävlingsåret på söndag kväll när laget spelar sin första match i den finska cupen.

Joel Karlström reser till Minsk

Fotboll: IFK Mariehamns Joel Karlström reser idag med det finska U17-landslaget på en turnering till Minsk i Vitryssland.

Dubbla hemmamatcher för IFK

Ishockey: IFK Mariehamn har två hemmamatcher på spelschemat den här helgen i Alltrean.

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Loimu vann i går

Volleyboll. Verneri Vetriös ligalag Raision Loimu vann onsdagens match mot nästjumbon Akaa-Volley med 3-2. Vetriö stod för åtta poäng varav ett serve-ess.

IFK inleder ligasäsongen i Rovaniemi

Peter Lundberg, huvudtränare för IFK (från Åland idag)
Fotboll: IFK Mariehamn inleder årets ligasäsong i Rovaniemi när laget möter RoPS den 8:e april och avslutar säsongen med hemmamatch mot KuPS den 27:e oktober.

Karring tillbaka i ÅU

Fotboll. Vänsterbacken Maryette Karring återvänder till Åland United. I går skrev hon under ett kontrakt som sträcker sig över 2018.

IFK-hockey vann mot Lidingö

Tränaren Kenneth Westerback ger sin syn på lördagens förlust och söndagens seger:
Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar vann söndagens match när man mötte Lidingö Vikings HC.

Sundberg och Jakobsson vann hallmästerskap

Katarina Sundberg och Michael Jakobsson om tävlingen:
Bowling. IFK Mariehamns Katarina Sundberg och BK Käglans Michael Jakobsson vann Hallmästerskapen i Idrottsgården på söndagen.