Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 9 oktober, 2021 - 14:56Uppdaterad: söndag, 10 oktober, 2021 - 16:29

Umeå IK FF tillbaka i Damallsvenskan

6-2 slutade fotbollsmatchen mot Brommapojkarna för huvudtränaren och sportchefen Samuel Fagerholms Umeå IK FF. Det innebär att Umeå IK FF spelar i damallsvenskan nästa säsong.

Umeå IK FF har med fyra omgångar kvar av Elitettan redan lyckats kvalificera sig till nästa års damallsvenskan. Det innebär att det blev en ettårig visit i Elitettan för den forna storklubben som mellan 1999-2009 som sämst slutade tvåa i damallsvenskan med totalt sju stycken SM-guld.
Umeå IK FF fick en pangöppning på matchen mot serietrean Brommapojkarna och hade gjort 3-0 efter nio spelade minuter och kunde därefter kontrollera matchen till domaren blåste av.

Det är tre lag som går direkt upp till damallsvenskan den här säsongen. Umeå IK FF har 54 poäng med fyra omgångar kvar att spela. Resterande platser upp till finrummet tävlar IFK Kalmar som har 43 poäng, Brommapojkarna som har 42 poäng, Isabella Mattssons IK Uppsala som har 39 och Morön BK som har 36 pinnar om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »