Publicerad: söndag, 11 augusti, 2019 - 20:46
  • Arkivbild: FC Honka firar efter mål mot ÅU

Uddamålsförlust för Åland United

Åland United förlorade med 3-2 mot FC Honka i damernas högsta liga. Åland Uniteds målvakt Anna Tamminen säger att matchen var väldigt tuff och att ÅU inte fick det egna spelet av fungera.

Åland United förlorade med 3-2 mot FC Honka i damernas högsta liga. FC Honka inleder målskyttet genom Dana Leskinen och 1-0 håller sig till havltid. I paus byter ÅU ut Monica Hagström och släpper in sitt nyförvärv Erin Yenney.

Efter halvtidsvilan rinner Honka iväg till 3-0 innan 60 minuter är spelade. Anni Miettunen och Milla Punsar är det som noteras i FC Honkas spalt i målprotokollet. ÅU lyckas till sist i den 82a matchminuten få hål på Honka genom en kort hörnvariant som Phonetia Browne trycker in. Fyra minuter senare tar Anna Westerlund och petar in en ny hörna i mål där ÅU samlade alla spelare i målområdet. Bra tryck i slutet av matchen från Åland Uniteds sida men det räcker inte hela vägen. 3-2 står det på resultattavlan när domaren blåser av matchen.

Åland United ligger kvar på sjätteplatsen precis ovanför strecket, två poäng ifrån TPS som innehar sjundeplatsen. Det är två matcher kvar att spela innan tabellen delas. Nästa match är på lördag mot tabelljumbon Myran.