Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 augusti, 2022 - 20:25Uppdaterad: lördag, 24 december, 2022 - 20:18
  • Arkivbild från en gammal match mellan Åland United och PK35. Foto: Johan Ågren.

Tre stabila poäng för ÅU

Fotbollsdamerna i Åland United vann med 3-1 mot PK35 på bortaplan under fredagskvällen.

Åland United fick en smakstart på matchen när Sarah Troccoli nådde högst på en hörna och knoppade in 1-0 för Åland United.

ÅU utökade till 2-0 efter att Olivia Ulenius tog emot ett inlägg i straffområdet i den 15:e matchminuten. Hon vände och vred innan hon avlossade ett skott som letade sig in i nätmaskorna i den högra burgaveln.

Det var spel mot ett mål i stora delar av första halvlek och PK35-målvakten Tanja Kotoaro fick arbeta hårt för att hålla siffrorna nere. Jacqui Hands skott styrdes i stolpen, Kit Loferski sköt strax utanför och Margarida de Sousas fick för lite träff på nickskarven som gick precis förbi stolpen. Men på tilläggstiden rann bollen igenom ÅU-försvaret till Emilia Kupsanen som placerade reduceringen till 2-1 nere vid bortre stolproten.

I inledningen av andra halvlek utökade ÅU sin ledning. Från egen utspark nickskarvades bollen två gånger innan Jaqui Hand tog emot den i egen korridor och dundrade ner mot kortsidan, slog inlägget snett inåt bakåt till en fristående Olivia Ulenius som på ett tillslag, drämde in 3-1 upp i nättaket.

PK35 tryckte på och var nära att reducera när en anfallare lyckades komma loss från sin bevakning. Hon fick iväg ett farligt skott från nära håll, men ÅU-målvakten Lainey Burdett var reaktionssnabb och fick upp en hand som hindrade att bollen gick in. PK35 blev ju längre matchen led mer och mer desperata och började att skjuta från långt håll och från svåra lägen, utan att skapa några större problem för Burdett.

Vinsten innebär tre poäng och att Åland United har 28 poäng totalt efter 15 spelade matcher. Det är fyra poäng upp till ligafyran HJK som har en match mindre spelad. Nästa lördag möter ÅU tabellåttan Ilves hemma på WHA.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »