Publicerad: lördag, 10 augusti, 2019 - 19:15Uppdaterad: fredag, 16 augusti, 2019 - 11:45
  • FC Åland kramar om varandra efter 4-1 mot Tove
  • FC Ålands kapten Rezgar Amani får pris för att ha varit julis bästa spelare i division tre västra Finlands distrikt

Tre poäng till FC Åland

4-1 blev slutresultatet när domaren väl blåste av matchen mellan FC Åland och Tove. Vinsten innebär att FC Åland landar på en tredjeplats i tabellen med 34 poäng, en poäng bakom både Masku och Pargas med lika många matcher spelade. Nästa lördag är det bortamatch mot Pargas.

Innan matchen drar igång får Rezgar Amani en utmärkelse för att ha varit julis bästa spelare i division tre västra Finlands distrikt. Han säger att det är roligt, men att han inte är ett stort fan av individuella priser inom fotboll då det är en lagsport.

Matchen drar igång och första halvleken är mållös men inte händelsefattig. Några skott från båda lagen som smiter precis utanför målramen. Men det dröjde till cirka en timme in i matchen innan första målet kom. Tove har en frispark långt utifrån som går i stolpen och som studsar ut och sen via spelare in i mål. Kort därefter gjordes ett byte och Fredrik Ulvestaf kommer in och det dröjer inte mer än två minuter innan ett inlägg kommer från högerkanten som Ulvestaf får pannan på och kvitterar. 1-1. En kvart senare blir Rezgar Amani fälld strax utanför straffområdet och förvaltar frisparken på egen hand. Han lyfter den över muren och ger FCÅ ledningen. 3-1 och 4-1 kommer båda på tilläggstid genom Sergei Chibisov och Fredrik Ulvestaf igen. Detta efter att Toves målvakt dragit på sig sitt andra gula kort och en utespelare fick ta på sig målvaktshandskarna.

Vinsten innebär att FC Åland landar på en fjärdeplats i tabellen med 34 poäng, en poäng bakom både Masku och Pargas och två poäng bakom Peimari UTD. Nästa lördag är det bortamatch mot Pargas.