• FC Åland kramar om varandra efter 4-1 mot Tove
  • FC Ålands kapten Rezgar Amani får pris för att ha varit julis bästa spelare i division tre västra Finlands distrikt
Lagkaptenen Rezgar Amani efter 4-1 mot Tove
Publicerad: lördag, 10 augusti, 2019 - 19:15, uppdaterad: fredag, 16 augusti, 2019 - 11:45

Tre poäng till FC Åland

4-1 blev slutresultatet när domaren väl blåste av matchen mellan FC Åland och Tove. Vinsten innebär att FC Åland landar på en tredjeplats i tabellen med 34 poäng, en poäng bakom både Masku och Pargas med lika många matcher spelade. Nästa lördag är det bortamatch mot Pargas.

Innan matchen drar igång får Rezgar Amani en utmärkelse för att ha varit julis bästa spelare i division tre västra Finlands distrikt. Han säger att det är roligt, men att han inte är ett stort fan av individuella priser inom fotboll då det är en lagsport.

Matchen drar igång och första halvleken är mållös men inte händelsefattig. Några skott från båda lagen som smiter precis utanför målramen. Men det dröjde till cirka en timme in i matchen innan första målet kom. Tove har en frispark långt utifrån som går i stolpen och som studsar ut och sen via spelare in i mål. Kort därefter gjordes ett byte och Fredrik Ulvestaf kommer in och det dröjer inte mer än två minuter innan ett inlägg kommer från högerkanten som Ulvestaf får pannan på och kvitterar. 1-1. En kvart senare blir Rezgar Amani fälld strax utanför straffområdet och förvaltar frisparken på egen hand. Han lyfter den över muren och ger FCÅ ledningen. 3-1 och 4-1 kommer båda på tilläggstid genom Sergei Chibisov och Fredrik Ulvestaf igen. Detta efter att Toves målvakt dragit på sig sitt andra gula kort och en utespelare fick ta på sig målvaktshandskarna.

Vinsten innebär att FC Åland landar på en fjärdeplats i tabellen med 34 poäng, en poäng bakom både Masku och Pargas och två poäng bakom Peimari UTD. Nästa lördag är det bortamatch mot Pargas.

Fler Sport

Raadik fortsätter i ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Försvarsspelaren Pille Raadik har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och det innebär att hon nu är klar för sin tionde säsong med laget. Kontraktet sträcker sig över två år.

JIK herr vann mot Solna

Jomala IK:s volleyherrar vann hemmamatchen mot Solna med 3-1 i set på söndagseftermiddagen.

IFK hockey vände den negativa trenden

Lagkapten Pontus Nylén
IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

ÅU tog bronset

Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

IFK hockey föll mot Bålsta

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det började så bra för IFK Mariehamn med ledning med 3-0 en bit in i andra perioden i ishockeyns division 3 i hemmamatchen mot Bålsta, men det slutade med förlust med 5-8.

IFK förlorade och KuPS tog guldet

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
IFK Mariehamn förlorade den sista matchen i mästerskapsserien när Honka vann med 3-0 i Esbo. Samtidigt säkrade KuPS guldet när dom besegrade Inter i Åbo med 2-0.

JIK dam vann hemmapremiären

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jomala IK:s volleydamer har inlett säsongen med två raka segrar i division 2.

Sandvik tog EM-silver

Kenneth Sandvik
Kenneth Sandvik gjorde som frun Marcela och tog silver vid EM i bänkpress med utrustning i Tammerfors.

EM-silver till Sandvik

Nyhetsnotisen i ljudformat
Marcela Sandvik lyfte hem ett silver vid EM i bänkpress med utrustning idag.