• Arkivbild FOTO: Johan Ågren
Åland United värvar sydafrikan (Nyheten i ljudformat)
Publicerad: lördag, 5 oktober, 2019 - 15:14, uppdaterad: lördag, 5 oktober, 2019 - 18:24

Sydafrikan klar för ÅU

Den sydafrikanska landslagsspelaren Ode Fulutudilu är det första nyförvet för Åland United inför säsongen 2020. Under den gångna säsongen har hon spelat i Malaga, där hon varit drabbad av skadebekymmer och inte kunnat hjälpa det spanska laget att hålla sig kvar i den högsta serien.

Den sydafrikanska landslagsforwarden Ode Fulutudilu är inte okänd för den finska ligan då hon under 2018 representerade Oulu Nice Soccer i Uleåborg. Hon lyckades under den säsongen att göra 15 mål på 22 matcher. Sen bar det av till Malaga där smärre skadebekymmer hindrat henne från att hålla kvar det spanska laget i den högsta serien.

Fulutudilu startade i alla tre gruppspelsmatcherna i sommarens VM för Sydafrika där laget mötte Spanien, Kina och Tyskland. 

Nu blir det Åland United som hoppas att Fulutudilu kommer att öka spetskompetensen i anfallet till nästa säsong. Tränaren Samuel Fagerholm säger efter diskussioner med Ode att han är förväntansfull:

”Det känns väldigt bra att vi kan göra klart med Ode så här pass tidigt inför nästa säsong. En till viktig pusselbit som faller på plats och då kanske även resten av bitarna börja trilla in. Ode är en väldigt snabb och målfarlig spelare som är skicklig i 1 vs 1 situationer. Genom diskussioner med henne så märker man snabbt att hon är en ödmjuk person som kommer att passa bra in i Åland United.”

Fler Sport

JIK herr vann mot Solna

Jomala IK:s volleyherrar vann hemmamatchen mot Solna med 3-1 i set på söndagseftermiddagen.

IFK hockey vände den negativa trenden

Lagkapten Pontus Nylén
IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

ÅU tog bronset

Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

IFK hockey föll mot Bålsta

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det började så bra för IFK Mariehamn med ledning med 3-0 en bit in i andra perioden i ishockeyns division 3 i hemmamatchen mot Bålsta, men det slutade med förlust med 5-8.

IFK förlorade och KuPS tog guldet

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
IFK Mariehamn förlorade den sista matchen i mästerskapsserien när Honka vann med 3-0 i Esbo. Samtidigt säkrade KuPS guldet när dom besegrade Inter i Åbo med 2-0.

JIK dam vann hemmapremiären

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jomala IK:s volleydamer har inlett säsongen med två raka segrar i division 2.

Sandvik tog EM-silver

Kenneth Sandvik
Kenneth Sandvik gjorde som frun Marcela och tog silver vid EM i bänkpress med utrustning i Tammerfors.

EM-silver till Sandvik

Nyhetsnotisen i ljudformat
Marcela Sandvik lyfte hem ett silver vid EM i bänkpress med utrustning idag.

Lukas Syberyjski är IFK Mariehamns nya tränare

Lukas Syberyjski och Peter Mattsson
Fotboll: Ny huvudtränare för IFK Mariehamn är Lukas Syberyjski.