Publicerad: lördag, 5 oktober, 2019 - 15:14Uppdaterad: lördag, 5 oktober, 2019 - 18:24

Sydafrikan klar för ÅU

Den sydafrikanska landslagsspelaren Ode Fulutudilu är det första nyförvet för Åland United inför säsongen 2020. Under den gångna säsongen har hon spelat i Malaga, där hon varit drabbad av skadebekymmer och inte kunnat hjälpa det spanska laget att hålla sig kvar i den högsta serien.

Den sydafrikanska landslagsforwarden Ode Fulutudilu är inte okänd för den finska ligan då hon under 2018 representerade Oulu Nice Soccer i Uleåborg. Hon lyckades under den säsongen att göra 15 mål på 22 matcher. Sen bar det av till Malaga där smärre skadebekymmer hindrat henne från att hålla kvar det spanska laget i den högsta serien.

Fulutudilu startade i alla tre gruppspelsmatcherna i sommarens VM för Sydafrika där laget mötte Spanien, Kina och Tyskland. 

Nu blir det Åland United som hoppas att Fulutudilu kommer att öka spetskompetensen i anfallet till nästa säsong. Tränaren Samuel Fagerholm säger efter diskussioner med Ode att han är förväntansfull:

”Det känns väldigt bra att vi kan göra klart med Ode så här pass tidigt inför nästa säsong. En till viktig pusselbit som faller på plats och då kanske även resten av bitarna börja trilla in. Ode är en väldigt snabb och målfarlig spelare som är skicklig i 1 vs 1 situationer. Genom diskussioner med henne så märker man snabbt att hon är en ödmjuk person som kommer att passa bra in i Åland United.”