Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 juni, 2020 - 15:27Uppdaterad: fredag, 5 juni, 2020 - 17:35
  • Arkivbild: IFK Mariehamn mot Ilves i cupfinalen 2019

Spelschemat klart för IFK Mariehamn

Under fredagen presenterades spelprogrammet för fotbollsherrarnas högsta division.

IFK Mariehamn kommer att inleda ligan onsdagen den 1 juli mot Ilves i Tammerfors. Detta för att veckan därpå, den 8:e juli, välkomna FC Honka till hemmapremiär på det nya konstgräset på WHA. Årets liga består av 22 stycken grundseriematcher följt av övre och nedre slutspelsserier. Grundserien avslutas den 24 oktober och säsongen avslutas den 22 november.

- Det har varit många turer och inte varit lätt för de som gjort schemat, säger Peter Mattsson, som ändå är nöjd med helheten.

IFK:s önskan har varit att ha minst tre dagar mellan matcherna, vilket är något klubben fått igenom, med undantag för den sista omgången. Utmärkande med spelprogrammet är att det blir sju stycken hemmamatcher på onsdagar, vilket innebär färre helgmatcher på WHA än normalt för IFK:s del. Avsparkstiden för tio av de elva hemmamatcherna i grundserien är kl. 18.30.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »