• Arkivbild: IFK Mariehamn firar
Publicerad: lördag, 5 oktober, 2019 - 21:16, uppdaterad: lördag, 5 oktober, 2019 - 21:17

Seger för IFK Mariehamn i första seriematchen

I division tre östra A fick herrarna i IFK Mariehamn en smakstart på säsongen. Två mål i powerplay och ett mål i numerärt underläge låg bakom IFK Mareiehamns seger mot Östervåla under lördagen. Matchen slutade 5-3.

I hockeyherrarnas division tre östra A  vann IFK Mariehamn den första matchen på säsongen mot Östervåla IF. IFK Mariehamns huvudtränare Kenneth Westerback pratade inför seriestarten om att försöka hålla ned utvisningsminuterna och första utvisningen för IFK kom 1:15 in i första perioden och andra efter 05:50. Men IFK klarar sitt boxplay och ser att ÖIF tar på sig nästkommande två utvisningar. IFK som haft ett bra powerplay under försäsongen fortsätter i samma anda. 1-0 hinner bli 2-0 innan första perioden är över. Mike Larsson och Otto Silfver noteras i målprotokollet.

Andra perioden startar starkt och Östervåla reducerar tidigt till 2-1 genom Niclas Gustavsson. Sen står matchen och väger innan Mike Larsson utökar IFKs ledning till 3-1 i slutet av perioden, också det i powerplay.

Tredje perioden börjar på samma sätt med ett tidigt mål. Östervåla reducerar till 3-2. Pontus Nylén utökar ledningen till 4-2 med en man mindre och sen gör gästerna mål i sista sekunden av deras powerplay. Slutresultatet fastställer Robin Englund till 5-3.

Tre viktiga poäng till IFK, där IFKs målvakt Henri Aaltovirta hade en bra match och lyckades rädda 42 av 45 skott.

Fler Sport

JIK herr vann mot Solna

Jomala IK:s volleyherrar vann hemmamatchen mot Solna med 3-1 i set på söndagseftermiddagen.

IFK hockey vände den negativa trenden

Lagkapten Pontus Nylén
IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

ÅU tog bronset

Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

IFK hockey föll mot Bålsta

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det började så bra för IFK Mariehamn med ledning med 3-0 en bit in i andra perioden i ishockeyns division 3 i hemmamatchen mot Bålsta, men det slutade med förlust med 5-8.

IFK förlorade och KuPS tog guldet

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
IFK Mariehamn förlorade den sista matchen i mästerskapsserien när Honka vann med 3-0 i Esbo. Samtidigt säkrade KuPS guldet när dom besegrade Inter i Åbo med 2-0.

JIK dam vann hemmapremiären

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jomala IK:s volleydamer har inlett säsongen med två raka segrar i division 2.

Sandvik tog EM-silver

Kenneth Sandvik
Kenneth Sandvik gjorde som frun Marcela och tog silver vid EM i bänkpress med utrustning i Tammerfors.

EM-silver till Sandvik

Nyhetsnotisen i ljudformat
Marcela Sandvik lyfte hem ett silver vid EM i bänkpress med utrustning idag.

Lukas Syberyjski är IFK Mariehamns nya tränare

Lukas Syberyjski och Peter Mattsson
Fotboll: Ny huvudtränare för IFK Mariehamn är Lukas Syberyjski.