Publicerad: lördag, 5 oktober, 2019 - 21:16Uppdaterad: lördag, 5 oktober, 2019 - 21:17

Seger för IFK Mariehamn i första seriematchen

I division tre östra A fick herrarna i IFK Mariehamn en smakstart på säsongen. Två mål i powerplay och ett mål i numerärt underläge låg bakom IFK Mareiehamns seger mot Östervåla under lördagen. Matchen slutade 5-3.

I hockeyherrarnas division tre östra A  vann IFK Mariehamn den första matchen på säsongen mot Östervåla IF. IFK Mariehamns huvudtränare Kenneth Westerback pratade inför seriestarten om att försöka hålla ned utvisningsminuterna och första utvisningen för IFK kom 1:15 in i första perioden och andra efter 05:50. Men IFK klarar sitt boxplay och ser att ÖIF tar på sig nästkommande två utvisningar. IFK som haft ett bra powerplay under försäsongen fortsätter i samma anda. 1-0 hinner bli 2-0 innan första perioden är över. Mike Larsson och Otto Silfver noteras i målprotokollet.

Andra perioden startar starkt och Östervåla reducerar tidigt till 2-1 genom Niclas Gustavsson. Sen står matchen och väger innan Mike Larsson utökar IFKs ledning till 3-1 i slutet av perioden, också det i powerplay.

Tredje perioden börjar på samma sätt med ett tidigt mål. Östervåla reducerar till 3-2. Pontus Nylén utökar ledningen till 4-2 med en man mindre och sen gör gästerna mål i sista sekunden av deras powerplay. Slutresultatet fastställer Robin Englund till 5-3.

Tre viktiga poäng till IFK, där IFKs målvakt Henri Aaltovirta hade en bra match och lyckades rädda 42 av 45 skott.