Publicerad: lördag, 24 april, 2021 - 16:54Uppdaterad: lördag, 24 april, 2021 - 19:01
  • Arkivbild: Cassandra Korhonen firar ett av sina mål i Åland United-tröjan.

Säsongens första tre poäng till ÅU

Damerna i Åland United får säsongens första tre poäng i ligan efter att ha bortabesegrat Ilves i ligan med 3-0.

Första målet kom efter ett uppspel på vänsterkanten där Dana Leskinen fick in ett inlägg som målvakten var på men inte klarade av att hålla, bollen går från den returen via en duell upp i luften. Karen Reyes kunde sikta länge och väl innan hon drämde in 1-0 på volley från nära håll i den 27:e minuten.

Sen i början av andra halvleken utökade Sarah Trocolli ÅU:s ledning. Snett inåt bakåt från Cassandra Korhonen till Sarah Troccoli som fick måtta ett skott strax utanför straffområdet. Målvakten i Ilves Roosa Karppinen fick bollen rätt på sig och försökte att tippa den någonstans, men gör det inte tillräckligt kraftigt och in trillade 2-0 i nät.

Sen med cirka tio minuter av matchen spikades matchen igen. Åland United kontrollerade spelet och hade trillat runt bollen säkert mellan lagdelarna innan en yta öppnade sig bakom Ilves backlinje. Karen Reyes fintar sig förbi sin motståndare på kanten och slog in ett inlägg som slutade hos Dana Leskinen som träffade främre kryssribban, vars retur nickades undan till Sarah Trocolli som lyfte på klacken och tog emot bollen med yttersidan innan hon på volley placerade in slutresultatet 3-0 i bortre gaveln.

Tre poäng till ÅU som efter två omgångar kammat ihop fyra poäng. Nästa lördag är det hemmapremiär när ÅU välkomnar JyPK till WHA.