• Daniel Sjölund på väg upp för att hämta priset "Supportrarnas val" som delades ut till Rick Ketting.
Daniel Sjölund
Publicerad: lördag, 9 november, 2019 - 23:47, uppdaterad: lördag, 9 november, 2019 - 23:48

Rick Ketting blev supportrarnas val

Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Sportchefen Peter Matsson delade tradionsenligt ut priser till den bästa spelare inom de olika lagdelarna. Priset för bästa försvare gick till Rick Ketting. Årets bästa mittfältare blev Daniel Sjölund. Oskari Forsman fick priset för den effektivaste spelaren, alltså en spelare som bara har blivit bättre och bättre ju längre säsongen pågått. Bästa anfallare blev Aristote Mboma som även fick klubbens skyttekungspokalen för att ha gjort flest mål i ligan och i Finlands cup.

Sist men absolut inte minst, gav Grönvita fans utmärkelsens "Supportrarnas val" till Rick Ketting. Ketting kunde inte närvara under middagen.

Fler Sport

Femte raka segern för JIK

Volleyboll: Jomala IK:s damer tog lagets femte raka seger i division 2 östra. Täby fick se sig besegrade med 1-3. (21-25, 25-14, 10-25, 20-25)

Brons till Weuro på 200 meter frisim

Simning: Olivia Weuro kompletterade sin medaljsamling med ett seniorbrons vid kortbane-FM i Tammerfors under lördagen. Bronset kom på 200 meter frisim. Sedan tidigare hade Weuro guld i 4x200 meter och silver på 400 meter frisim.

Åländsk kross avslutade året

Jennifer Jakobsson om matchen:
Innebandy: Det blev storseger för Våsc i årets sista match. Division 3-damerna besegrade SK Vide med 9-1 i Baltichalen under lördagen.

Holmström 32:a i Italien

Skidor: Isac Holmström slutade på 32:a plats i lördagens lopp La Venosta i Val Venosta, Italien. Ett lopp i långsloppscupen Visma Ski Classics.

Fellman 76:a i världscuptävling

Nyhetsnotisen i ljudform:
Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 76:e plats i fredagens sprint i Världscupen i Hochfilzen, Österrike. Fellman hade två bom.

Weuro tog silver och guld i FM

Olivia Weuro om sina medaljer (längre inslag från Åland idag)
När FM i kortbana inleddes i Tammerfors i går tog simmaren Olivia Weuro två medaljer, ett silver och ett guld.

MGF har hittat tomt för ny hall

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mariehamns gymnastikförening kommer att lämna Mariehamn och börja bygga en hall på en privat tomt i Möckelö i Jomala. Tomten som MGF tittat på är tillräckligt stor för deras tilltänkta hall som är 2000 kvm plus parkeringsplatser.

Farmaravtal mellan IFK och JIK fortlöper

IFK Mariehamn och Jomala IK har ett muntligt avtal att fortsätta sitt farmaravtal även nästa år. Ett farmaravtal innebär att en spelare från till exempel JIK kan spela för IFK Mariehamn och vice versa, inom ramen för det regelverk som finns när det gäller farmaravtal.

Olivia Mattsson återvänder till ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Olivia Mattsson kommer hem till Åland United för säsongen 2020. Redan 2016 debuterade Pargas IF produkten, via IFK Mariehamn för Åland United i Damernas Liga.