Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 2 oktober, 2022 - 16:58Uppdaterad: söndag, 2 oktober, 2022 - 16:58

Rekord och medaljer under SFIM i styrkelyft

Alla fyra lyftare från Ålands Kraftklubb plockade med sig varsin medalj hem från SFI-mästerskapet i styrkelyft som hölls under lördagen i Nykarleby. Alla lyftarna tävlade i klassisk stil och i de öppna klasserna.

Junioren Vanessa Rosbäck vann en silvermedalj i 69-kilosklassen. Hon lyfte 100 kilo i knäböj, 52,5 kilo i bänkpress och 120 kilo i marklyft. Totalt landade hon på 272,5 kilo. Då det inte finns några tidigare SFI-rekord för juniorer i klassen skrivs alla hennes resultat in som nya rekord. Guldet vann Nina Fred från Vasa som lyfte 325 kilo totalt.

Junioren Emil Högbäck, som gjorde sin andra tävling, tävlade ensam i 66-kilosklassen. Han fick lyfte 180 kilo i knäböj som är nytt finländskt juniorrekord. Han tangerade sitt personbästa på 105 kilo i bänkpress och slog till med ett till finländskt juniorrekord i marklyftet med 222,5 kilo. Totalt slutade han på 507,5 kilo, vilket även det skulle vara nytt finländskt juniorrekord. Men domarna på plats hade inte tillräckligt hög licens för att totalen skulle räknas som nytt SFI-rekord.

Ann-Sofi Boman vann guld i 76-kilosklassen över fyra andra lyftare. Hennes serie löd 142,5 kilo i knäböj, 85 kilo i bänkpress, 167,5 kilo i marklyft och därmed en total på 395 kilo.

Ida Sjölander fick även hon en guldmedalj i 84-kilosklassen och hon kan stoltsera med att vara tävlingarnas bästa damlyftare. Hon lyfte 155 kilo i knäböj, 120 kilo i bänkpress och 182,5 kilo i marklyftet. Det gav henne en totalt på 457,5. Hon fick nya personbästan i bänkpress, marklyft och totalt, där de två sista också är nya SFI-rekord. Ida Sjölander blev uttagen i veckan för att representera Finland i EM i Polen i slutet av november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »