Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 10 augusti, 2019 - 20:13Uppdaterad: fredag, 16 augusti, 2019 - 11:44

Premiär för sträckan 27km under Bomarsund Trailrun

Bomarsund Trailrun är ett terränglopp i diverse olika distanser för att locka till sig löpare av alla åldrar och nivå. Premiär för i år är en distans på 27 kilometer som 17 löpare valde att delta i och slutföra. Emil Söderlund som tävlar för Cursores Åland blev överlägsen vinnare på distansen. Han kliver över mållinjen på tiden 2:15:58, hela 30 minuter före tvåan Tomi Furu.

Emil Söderlund berättar direkt efter målgången att detta är det bästa som har hänt löpning på Åland. Han säger att banan är suverän. Den är längre och svårare. Det är bra för det finns inte några längre terränglopp. Det finns ingenting att klaga på.

Ia Colérus som varit arrangör för tävlingen berättar att det var en utveckling som funnits med i tankarna ett par år och att det kändes naturligt då det finns rutter redan. Sen har det lockat en del ålänningar att ställa upp som hon gläds åt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »