Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 januari, 2024 - 21:02Uppdaterad: tisdag, 23 januari, 2024 - 21:02
  • Bilden är från invigningen av de senaste öspelen på Guernsey 2023.

Öspelen kan komma tillbaka till Åland, nu undersöks intresset

Åland Island Games Association har skickat ut en intressekoll till alla idrotter med representation på Åland för att se hur de ställer sig till ett åländskt öspel 2031.  

Enkäten vill sondera hur idrotterna ställer sig till ett åländskt öspel, om idrotten har anläggningar och om man har funktionärerna som krävs. 

Efter att svaren har kommit in så finns det ett material att gå vidare med. Om idrotterna säger nej, så finns det inget att fortsätta på. Annars blir nästa steg att prata med landskapsregeringen om pengar och garantier, enligt Peter Enberg, ordförande för Åland Island Games Association, ÅIGA. 

– När det är klart går vi till stora öspelsorganisationen och säger att det här är något som vi vill göra, säger Enberg. 

Det finns ingen budget uppdragen i nuläget av ÅIGA, men gissningsvis behövs det mellan en och två miljoner euro som en säkerhet för att ordna öspelen tror de. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »