Publicerad: lördag, 20 maj, 2023 - 19:35Uppdaterad: lördag, 20 maj, 2023 - 20:15
  • Arvid Lundberg efter sitt första mål för dagen. Foto: Johan Ågren.

Onödigt jämnt när FC Åland tog tre poäng

Segern satt långt inne för fotbollslaget FC Åland när de vann över tabelljumbon Wilpas med 4-3 hemma på WHA i herrarnas division tre under lördagen.

I matchens första 30 minuter var det egentligen spel mot ett mål. FC Åland kontrollerade matchbilden och spelade runt bollen i laget. Men trots det stora bollinnehavet blev det förvånansvärt få farligheter för målvakten i Wilpas att agera på.

I den 31:a matchminuten placerade FC Ålands Jimmy Sundman in 1-0 och två minuter senare var Arvid Lundberg snabbast efter en djupledsboll som han chippade in lite lätt till 2-0.

Det kändes än mer som att det var tack och godnatt för Wilpas när en av deras spelare fick ett direkt rött kort i den 37:e minuten efter att ha sparkat FC Ålands Max Thulani Petersson i ansiktet. Men det fick man snabbt äta upp då Wilpas först reducerade genom Väinö Helenius efter en snabb omställning i den 39:e minuten för att sen kvittera då Eemeli Auranen var sist på bollen efter en hörna.

Lyckan blev kortvarig för Wilpas då Robin Welander nickade in 3-2 för FC Åland två minuter efter kvitteringen. Men det fick inte Wilpas att tappa energi utan de fortsatte att kämpa på och det var svårt för båda lagen att skapa några längre anfall. Wilpas fick bollen i nät med tio minuter kvar av matchen, men målet dömdes bort.

Det dröjde till den 86:e matchminuten innan FC Åland fick ett kortvarigt andningsutrymme då Arvid Lundberg petade in 4-2 för att senare tappa det när Jare Roos i Wilpas dundrade in reduceringen som skruvade sig in i bortre gaveln i den 89:e minuten.

Men FC Åland lyckades att hålla emot och ta med sig tre poäng, vilket innebär att FC Åland klättrar till en sjätteplats i serien med åtta poäng. På lördag möter FC Åland serieledarna Masku.