Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 8 maj, 2022 - 21:05Uppdaterad: söndag, 8 maj, 2022 - 21:14

Oavgjort mellan IFK och KuPS

1-1 slutade matchen mellan IFK Mariehamns fotbollsherrar och KuPS under söndagskvällen.

Det var IFK som höll i taktpinnen i inledningen av matchen. Det var hög press och högt tempo som gjorde det svårt för KuPS att bygga upp någon form av eget spel i första halvlek, men det var egentligen inga svåra frågor som målvakten i KuPS, Johannes Kreidl, behövde besvara.

I andra halvlek var det en lika intensiv start från IFKs del och den här gången dröjde det inte länge innan det blev utdelning. Alvaro Ngamba i IFK pressade högt uppe vid hörnflaggan som gjorde att det blev en lite för svår boll för KuPS-försvaret att hantera. En dålig mottagning som Robin Sid tog vara på och passade vidare till John Owoeri. Han placerade in bollen lugnt och säkert lågt i närmaste hörnet.

Efter det slog IFK av lite på tempot efter det och lät KuPS arbeta sig in i matchen. Åtta minuter efter ledningsmålet kvitterade KuPS. Det var mycket felstuds och felbedömningar som gjorde att Jānis Ikaunieks i KuPS hamnade i målprotokollet. IFK Mariehamn Jiri Nissinen nickade bollen rätt in i banan efter ett inlägg till Tim Väyrynen i KuPS. Han klackade bollen bakåt till Jānis Ikaunieks som sköt mellan benen på IFKs Jean-Christophe Coubronne. Elmo Henriksson i IFK-målet lyckades få ett ben på bollen, men inte tillräckligt mycket för att hindra bollen från att gå i mål.

Efter kvitteringsmålet skapade båda lagen ungefär lika mycket framåt, men utan att ställa några tillräckligt svåra frågor gentemot de bägge burväktarna.

1-1 slutade matchen och IFK Mariehamn har skrapat ihop sju poäng och ligger åtta i serien. Detta blev den fjärde oavgjorda för IFK som har gjort totalt fem mål under säsongens sex inledande ligamatcher.

Nästa söndag möter IFK Mariehamn tabellsjuan Ilves på bortaplan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »